Stödstrumpor & kompressionsstrumpor

stödstrumpor med roliga tryck

Stödstrumpor och kompressionsstrumpor används för att öka blodcirkulationen i dina ben. Stödstrumpor är en form av kompressionsstrumpor som komprimerar specifika delar på ditt ben för att öka cirkulationen på dessa områden. Många som upplever svullnad på nedre delen av benen använder sig av stödstrumpor för att minska besvären och få en behagligare vardag. Kompressionsstrumpor är väldigt enkla att använda, precis som vanliga strumpor.

Vi har stödstrumpor och kompressionsstrumpor med roliga motiv och tryck. Medan det kan vara tråkigt att lida av svullnader i ben, så behöver man inte ha tråkiga strumpor för det! Vi tror att vi har något som passar de flesta: mönster, djur, frukter, sköna färger och mycket mer.

En annan vanlig anledning till varför man använder sig av stödstrumpor är för man ska flyga. Sitter man stilla länge och dessutom i ett flygplan är det lätt att blod samlas i benen och orskar därför svullnad.

Man behöver inte heller sitta i ett flygplan för att uppleva att benen känns tunga och svullna, sitter man mycket i vardagen kan ett par stödstrumpor hjälpa enormt mycket med detta besvär. Så om du har ett jobb där du blir stillasittande mycket kan det vara rekommenderat att testa ett par stödstrumpor, även om du inte upplever några större besvär idag. Att använda stödstrumpor har flera hälsofördelar, som att blodflödet förbättras och därmed minskar svullnader och risken för att få en blodpropp minskas drasktiskt.

Många använder även våra kompressionsstrumpor till all form av träning, men framförallt till löpning eller jogging. Det är bevisat att strumpor som komprimerar benen förhindrar att det samlas vätskor i benen. Trycket hjälper till med blodtrycket, som i sin tur gör att du får in mer syre till musklerna och blodet tvingas från benen upp tillbaka till hjärtat.

Även gravida kan finna att stödstrumpor hjälper till med besvär som åderbrock, det är ett enkelt och kosteffektivt sätt att göra den där 9-månadersperioden lite behagligare.

Kan man ha på sig stödstrumpor hela dagen?
Japp, det ska inte vara några problem. Vi rekommenderar dock att ta av dem när du ska sova, om inte din läkare har ordinerat något annat.

Hur hårt ska de sitta?
De ska sitta åt hårdare än ett par vanliga strumpor, men inte så pass hårt att de blockerar blodflödet. Känner du obehag ska du ta av dem.

Hur väljer jag rätt storlek?
När du väljer dina stödstrumpor är det viktigt att välja rätt storlek, för små storlekar kan sitta för hårt och däremot orsaka obehag. Tänk på att det inte bara är din skostorlek som avgör passform, utan även omkresten på dina vader och ankel. Du kan se storleksinformation på våra produktsidor eller genom att klicka här.

Vad är skillnaden mellan stödstrumpor och kompressionsstrumpor?
Många missar att det faktiskt är skillnad mellan dessa två begrepp. En stödstrumpa är till för personer som har friska vener och därmed inga problem med blodtryck. En kompressionsstrumpa är ett hjälpmedel som används i medicisnkt syfte och passar personer som lider av besvär med sina ben.